Formatie nunta Bucuresti Grand Music Events 2022

CAND NU SE FAC NUNTI IN ANUL 2022?

Avand in vedere situatia in care ne aflam din cauza pandemiei, toate evenimentele din 2020, cu foarte mici exceptii, s-au amanat pentru anul 2021. Astfel putem spune ca ne-am supraaglomerat, evenimentele amanate trebuind sa-si faca loc printre evenimentele deja programate pentru 2021. Din aceasta cauza unele cupluri nu au mai gasit date libere pentru anul 2021 si s-au orientat catre 2022. Altii, ca sa fie siguri ca vor putea sa-si organizeze nunta mult visata, fara restrictii, au optat din start pentru anul 2022. Dar, asa cum va sfatuim mereu, atunci cand porniti in organizarea unui eveniment atat de important, informati-va in prealabil. Asadar, inainte de a stabili data nuntii, verificati cand nu se fac nunti in anul 2022. Asta va va scuti de batai de cap cu reprogramarea evenimentului in caz ca v-ati ales o data cand este post.

Iata care sunt perioadele cand nu se fac nunti in anul 2022

  • In toate zilele de post, precum si in zilele de miercuri si vineri de peste an;
  • In zilele Praznicelor imparatesti si in ajunul acestora: 1-2 februarie (Intampinarea Domnului); 1-2 iunie (Inaltarea Domnului); 11-13 iunie (Rusaliile); 15 august (Adormirea Maicii Domnului); 13-14 septembrie (Inaltarea Sfintei Cruci);
  • In saptamana lasatului sec de carne (27 februarie – 05 martie);
  • In Postul Sfintelor Pasti (06 martie – 24 aprilie);
  • In Saptamana Luminata (25 aprilie – 01 mai);
  • In Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel (20 iunie – 28 iunie);
  • In Postul Adormirii Maicii Domnului (1 august – 15 august);
  • In postul Nasterii Domnului (14 noiembrie – 24 decembrie);
  • In perioada de la Craciun pana la Boboteaza (25 decembrie – 6 ianuarie).

 

 

Totusi, cum putem sa organizam nunta in post?

Sunt situatii exceptionale cand Biserica Ortodoxa Romana accepta oficierea cununiei religioase in post, in baza unei dispense. Pentru obtinerea acesteia, mirii trebuie sa se adreseze preotului de la biserica unde doresc sa se casatoreasca. Apoi se vor adresa ierarhului din Episcopia/Arhiepiscopia de care aparțin. Este necesara depunerea unei cereri în care să explice motivul care sta la baza acestei situatii exceptionale, solicitand dispensa pentru a se putea cununa religios. Dar, pentru a va fi aprobata casatoria intr-o zi de post, trebuie sa existe un motiv foarte bine intemeiat. In caz contrar, va veti lovi de un refuz categoric.

            In speranta ca acest material v-a fost de ajutor, va invitam sa ne spuneti parerea intr-un comentariu si, daca considerati ca informatiile sunt utile, distribuiti-l si cunoscutilor vostri. Spor la pregatiri de nunta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *