Evenimentul ăsta fericit despre care bate toată lumea câmpii se poate transforma foarte repede într-un coșmar. Stres, agitație, calcule, curse dus-întors, probe, toate apasă acum pe umerii tăi. E timpul să te așezi și să respiri puțin. Cum sa faci fata stresului? Cum sa faci ca totul sa iasa bine? 

Meditează.

După ce ai probat două zeci de rochii în ultima lună adu-ți aminte să ai grijă și de partea mentală și sufletească. Găsește niște căști prin casă și un colț liniștit. Așază-te în poziția lotusului, cu ochii închiși, simțind doar melodia preferată. Nu te gândi la absolut nimic. Expiră, inspiră, repetă.

Asigură-te că dormi suficient în perioada asta stresantă.

Cumpără-ți o agendă și planifică-ți timpul în așa fel încât să ai suficient timp rezervat și pentru odihnă. Nu vrei să ai cearcănele până la jumatatea feței în ziua nunții tale, nu?! Ține minte, chiar dacă vei dormi două zile inainte nu va compensa somnul pierdut!

Renunță la gândul unei diete.

Te-ai relaxat, ești odihnită, dar gândul îți stă tot la tortul delicios din ciocolată de care se vor minuna toți invitații. Rămâne un singur lucru de făcut. Dieta, ca nu cumva caloriile să se depună pe corpul tău superb, iar șoldurile acelea să nu mai încapă în rochie. Uită de rețete minune! Este o perioadă solicitantă pentru orice femeie când corpul are nevoie de calorii pentru a face față stresului și agitației. Încearcă pe cât posibil să mănânci regulat și diversificat. O saptămână de apă plată cu lămâie nu este răspunsul pe care corpul tău și-l dorește în perioada asta.

Nu investi în lucruri nefolositoare.

Invitații, flori, pantofi, bucle, într-un cuvânt – STRES. De ce să alegi cele mai scumpe invitații pe care le găsești? Nimănui nu-i pasă… Dacă ai noroc, cel mult, vor ajunge pe un răftuleț plin de praf, într-un colț din casa unui invitat. Cele mai multe sfârșesc în coșul de gunoi imediat după ce ai ieșit din casa celui pe care l-ai invitat.

Aranjamentele florale, descoperirea unor noi nuanțe pentru mătasea scaunelor plus găsirea unor baloane care să se asorteze cu tot tacâmul sunt iarăși lucruri irelevante pe care tu te străduiești din greu să le găsești. Florile nu țin o veșnicie.Cum sa faci? Se vor ofili mai repede decât iubirea voastră. Nuanțele care îmbracă scaunele nici ele nu contează. După două pahare de vin, cinci de pălincă oricum fiecare vede lumea în ce culori poate.

Baloanele pe care tu ai cheltuit o mică avere or să fie sparte în cel mult două ore de copii invitaților iar tu o să simți că vrei să fugi la baie să plângi. De ce să nu scapi de tot acest stres? Găsește lucruri accesibile și nu te stresa prea mult din cauza lor. Amintește-ți că sunt acolo doar pentru o zi. Cel mai probabil nimeni nu-și va aduce aminte de ele luna viitoare.

Dacă am stabilit deja care sunt lucrurile irelevante care îți pot strica ziua cu ușurință, hai să vedem și care sunt lucrurile care plusează la o nuntă și în care ar trebui să investești mai mult.

Planifică totul în cuplu și cere și o altă părere.

Ia cu tine cel/cea mai bun/ă prieten/ă și puneți la bătaie meniul, chiar dacă ai o primă variantă realizată cu ajutor jumătății tale. Întotdeauna e bine să ai un punct de vedere secundar. Așa te vei asigura și că mare parte din invitați vor fi satisfăcuți iar tu vei fi mai relaxată.

Un alt lucru care face face diferența dintre o nuntă și o petrecere de club din anii 90 este formația. Vei fi uimită câtă importanță are muzica în viața tuturor. Fiecare are o melodie pe care vrea să-și strângă jumatatea în brațe, fiecare vibrează pe un anumit ritm sau gen muzical. Așa că, este indicat să petreci o perioada de timp căutând oameni cu voci calde care știu cum să trezească o sală în picioare.

Articol scris de Ioana Balan

5 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *