1.Stabilește un buget și încearcă să nu îl depășești.
Să acoperi toate cheltuielile unei nunți nu este deloc o treabă ușoară. Mai ales dacă tu ești cel care suportă toate cheltuielile. Fă o listă cu toate lucrurile ce trebuiesc achiziționate pentru ziua asta. Fixează un preț limită pentru fiecare lucru. Încearcă să nu depășești prețul pe care ești dispus să îl oferi pentru fiecare articol.
2.Fă-ți o listă de priorități.
Când vă simțiți mai relaxati, e timpul să aveți o discuție despre cum ar trebui să arate ziua nunții voastre. Care sunt aspectele care primează. Care sunt aspectele mai puțin importante. Fie că este mâncarea, sau alegerea formației de nunta, potrivite. Pentru a face atmosferă ori detaliile pentru care sunteți pregătiți să faceți compromisuri.
3.Găsește-ți inspirația.
Ținând cont că am depășit Epoca de piatră, acum e mai ușor ca oricând să-ți găsești inspirația pentru propria nuntă. Cu o simplă căutare pe Google. Poti sa găsești zeci de modele de rochii de mireasă. Aranjamente florale, miliarde de opțiuni pentru decorarea cadrului în care se va desfășura evenimentul. Profită din plin de șansa asta.
4.Colaborează cu cel de lângă tine.
Este momentul potrivit să învățați cum să lucrați ca o echipă. Cereți-vă sfaturi, împărtășiți opinii și vorbiți deschis despre fiecare aspect. Nunta nu trebuie să devină o provocare. Nu trebuie să simți sau chiar să plănuiești totul singură.
5.Limitează-ți opțiunile.
Unele dintre noi, femeile, avem tendința să complicăm lucrurile mai mult decât este necesar. O să avem zece rochii preferate, aranjamente florale, șapte idei pentru orice alt lucru și nu suntem dispuse să renunțăm la niciuna din ele. Învață să-ți limitezi opțiunile și alege doar ceea ce crezi că te-ar face cu adevărat fericită.
6.Fi managerul propriului timp.
Totul e mai ușor când ști ce ai de făcut și ești organizat. Totul se poate rezolva cu un simplu pix și o foaie de hârtie sau o aplicație. Fă liste, încerca să te asiguri că nu ai uitat nimic.
7.Nu te grabi în a lua decizii.
Chiar dacă sunt numai câteva săptămâni sau zile până la nuntă, nu te grabi să iei decizii. Este timp suficient pentru tot. Deciziile luate în grabă îți pot da toate planurile peste cap.
8.Optează pentru o Formație de nunta, în locul unui DJ.
Asigură-te că muzica ce va răsuna în seara nunții va fi pentru toate vârstele. Poate sunt copii, poate sunt persoane mai in varsta, poate sunt oamenii din mediul în care tu sau soțul tău lucrați și nu vreți să faceți o impresie proastă. Prezența unui DJ este o opțiune limitată. Melodiile se aud de obicei de pe un computer, iar atmosfera nu va fi la fel de relaxată. Formatia de nunta, chiar depune eforturi pentru a menține atenția tuturor.
9.Alegeți cu grijă invitații.
Nu contează la câte nunți ai participat și crezi că restul au obligația morală să vină la nunta ta. Planifică cu grijă lista de invitați și asigură-te că ai lângă tine oamenii importanți care chiar au avut un rol în viața ta. Astfel eviți conflictele, eviți privirile aruncate pe furiș și bârfele nu tocmai plăcute la nunta.
10.Renuntă la prejudecăți.
Uneori încercând să urmăm tradiția unui astfel de eveniment pierdem o parte din personalitatea noastră. Încearcă să nu te afunzi prea mult în tradiții. Fă doar lucruri cu care ești confortabil și care-ți aduc o stare de bine.
11.Distrează-te.
Uită de tot stresul planificării acestei nunti. E aproape gata! Încearcă să te relaxezi, zâmbește natural sau nu zâmbi deloc daca nu o simți. E ziua în care tu și soțul tău contați mai mult decât oricine și orice pe lume, așa că distrează-te ca și când ziua de mâine nu ar exista.
Articol scris de Ioana Balan