Antoine de Saint-Exupery spunea despre copii că „ca o oglindă care te amețește puțin. Sau ca o fereastră. Totdeauna copilul te intimidează ca și când știe el ce știe. Nu te înșeli, pentru că spiritul lui este puternic, înainte ca tu să-l pipernicești.” Odată cu apariția unui copil în viața noastră, tot ce era până atunci aranjat într-o anumită ordine se schimbă ținând cont de nevoile și dorințele lui.

Chiar și petrecerile dedicate lui vor fi mai calme, mai puțin gălăgioase, cu feluri de mâncare prietenoase. Dar, pentru botez, care ar fi cele mai bune idei și cum ar trebui organizat totul?

Zilele trecute am vorbit despre tot ce ține de detalii. În acest articol, punctul important va fi reprezentat de elementele-cheie ale unui botez bine organizat.

Costumația celui mic și outfitul părinților

Dacă vă gândiți să vă asortați cu cel mic, atunci puteți opta pentru nuanțe identice.  Totuși, pentru a-l pune în centru atenției, puteți folosi nuanțe pale pentru outfitul dumneavoastră. De asemenea, optați pentru accesorii personalizate. Acestea conturează o mică parte din viitoarea personalitate a celui mic.

Decorul restaurantului

Trebiue să alegeți cu gijă o tematică pentru botez. În cazul fetițelor se aleg culori pastelate(alb, roz, crem ivoire etc.). Pentru băieți preferate sunt nuanțele de albastru. În funcție de tematica aleasă putem alege baloane personalizate, cifre volumetrice, panou floral etc. Pentru copiii ce vor fi prezenți la botez se poate opta pentru alegerea unui animator care să le capteze atenția.

Mărturiile

Mărturiile fac parte din amintirile ce vor dăinui și peste ani. Poți începe prin a tăia de pe listă acele lucruri  care sunt greu de întreținut(bibelouri) . Cu toții avem astfel de amintiri de la diverse petreceri, puse într-un colțișor din dulap. Mărturiile dulci pot avea efect foarte mare mai ales asupra celor mici, dar și asupra celor mari, dacă sunt însoțite de o poză făcută alături de părinți și bebeluș. Alte idei pe care le-am mai întâlnit și la alte petreceri, au fost diversele forme de săpun, lumânările decorate, borcănel cu miere, un săculeț cu arome.

Ursitoare la botez

Suntem obișuiți ca la botez să avem parte de ursitoare, uneori chiar și de zâna rea, să creăm astfel un spectacol demn de privit. Dar, pentru a face din acest moment special unul de neuitat, puteți ieși din bula tradițională și să invitați un magician, care va capta cu siguranță atenția celor mici, un grup de dansatori care să se împrăștie printre musafiri povestea celui mic sau chiar și o animație care să cuprindă toate momentele importante.

Formatie botez

Prezența unei formații nunta sau botez, care să mențină atmosfera și să le creeze celor prezenți o stare de bine, este un plus pentru organizarea unei astfel de petreceri. Detaliile fac diferența. Artiștii vor adapta playlistul la gusturile și vibe-ul invitaților. Totodată, pentru cei mici puteți organiza o mini-petrecere, cu melodii speciale pentru ei, care să le ofere un sentiment de bucurie și surpriză.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *